Știu că mulți dintre noi se află acum într-o vacanță binemeritată, după un an greu, plin de provocări cu pandemie, război și mai nou o criză absolut gratuită creată de inflație, lipsa resurselor, război. Guvvernul și-a găsit timp să finalizeze abia la mijlocul verii procedurile și mai ales.. aplicația IMM Recover.
SUN 2022 a început în data de 19 iulie 2022 iar astăzi 11 iulie opra 9:10 când mă uit pe aplicația IMM Recover sunt 4551 de firme ce și-au depus proiectul. Sunt mulți sau puțini? Nu vreau să comentez acest lucru, am lăsat titlul acestui articol să gțsească raspunsul potrivit pentru fiecare. Raportat la bugetul declarat de 500.000.000 lei acesta ar ajunge doar pentru 2500 de proiecte depuse. Așadar grăbiți-vă!

Merită să depui un proiect SUN 2022?

Răspunsul este simplu. Da. Acest program este cel mai bun program adresat afacerilor de început existent în Romania. Sigur, nu este perfect pentru că va trebui să sustii timp de doi ani salariile și cheltuielile ce le implică. 40.000 euro sunt totusi bani pentru orice antreprenor aflat la început. Așadar cei care nu v-ați hotărât mai aveți încă timp. Sesiunea de depunere a proiectelor se încheie pe 1 septembrie 2022. Mai sunt exact 20 de zile. :)

E dificil să depui un proiect SUN 2022?

Nu. Proiectul a fost gândit să poată fi depus de orice antreprenor. Adică, nu e nevoie de un plan de afaceri cu capitole stricte. Trebuie să ai un buget cu justificarea cheltuielilor efectuate. E adevărat ca sunt câteva cheltuieli obligatoriu introduse, cum ar fi voucher-ul pentru pachetul digital precum si cheltuiala cu plăcuțele de publicitate ce trebuiesc afișate în interiorul și exteriorul locației de implementare. Ambele însă sunt utile și binevenite în codițiile în care ai un magament bun la firma ta. Mai dificil față de edițiile anterioare este doar apariția cofinanțării cu un procent între 5 si 15% însă pentru a obține procent mxim la echipamente cofinanțarea ar trebui să fie minim 20% la o investiție care să-ți permită să primeși 200.000 lei finanțare, în condițiile în care nu-ți vei finanța salariile din banii obținuți. Sunt niște cheltuieli la care va trebui fiecare să se angajeze după câștigarea unui proiect și nu sunt mici. Rămân însă la concluzia că totuși merită să încercați să puneți pe picioare o firmă care oricum ar fi necesitat cheltuieli pentru investiție, eficiență, profit.

Cheluiala obligatorie: pachet digital – Cum am putea să-l facem profitabil pentru firma ce urmează a beneficia de acest pachet?

Codelines Web a gândit niște pachete digitale pentru fiecare tip de business și am avut până acum peste 100 de cereri în acest sens formulate de diverse startup-uri. Afaceri în domeniul servviciilor cum ar fi patiserii/cofetarii, brutarii, servicii medicale de stomatologie sau kinetoterapie, clinici medicale mici, servicii publicitate sau printari pe diverse suporturi, fabricare mobila, cabinete de infrumusețare/modeling, reciclare materii prime, fabricare ambalaje de carton sau compenente de plastic pentru construcții, servicii de amenajare teren, confecții metalice sau chiar servicii de monetizare prin nft-uri au apelat la noi pentru oferte concrete pentru pachet de digitalizare. Încercăm să dăm o mână de ajutor antreprenorilor oferindu-le absolut tot ce este eligibil în acest pachet. Pachetul digital poate conține pe lângă site de prezentare si domeniu web și promovare sau alte programe de gestiune a clienților necesar activităților zilnice într-o firmă. De asemenea oferim împreună cu partenerul nostru Nelbo Techshare și echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, format din: unitate centrală, server chiar, monitor, imprimantă /copiator /multifuncțională, inclusiv sisteme portabile, licențe necesare desfășurării activității, telefoane smart, tablete.

Mai sunt 20 de zile de depunere

Timpul trece repede iar daca nu ați aflat de acest program de finanțare, încă nu e târziu. Grabiți-vă însă pentru că timpul trece și veți avea nevloie de o firmă înființată după 1 ianuarie 2020, veți avea nevoie de timp să vă structurați ideea de afacere într-un buget necesar și să depuneți proiectul până în data de 1 septembrie 2022. Vă așteptăm cu pachetul digital necesar. Click pe meniul Startup Nation 2022 din meniul de sus.
Succes tuturor!